“Tegner & Kvinderne” på Oluf Høst Museet

Billedkunstner, forfatter, fotograf og cand.mag. Suste Bonnén udstiller sine fotografiske Tegnerfortolkninger i det grå nordvendte stenatelier. Udstillingen åbner lørdag den 14. maj kl 14.00, hvor Suste vil være tilstede og sige et par ord. 

Oluf Høst (1844-1966) og Rudolph Tegner (1873-1950) er to af vores store danske billedkunstnere , der havde deres kunstneriske blomstringsperiode i samme årtier. Den ene var billedhugger , med et gråhvidt farvesprog. Den anden var maler med en stærk kolorit.  Når man ser Rudolph Tegners værker, oplever man hvor gennemsyret han var af kærlighed til kvindekroppen. Fascineret former han hendes figur i gipsen , kærtegner hendes skuldre i leret , polerer hendes balder i bronzen. Hele Tegners focus ligger på menneskekroppen, og også mandeskikkelser formår han at fremstille, så man forundres over hans formmæssige færdigheder.

Oplev Suste Bonnéns fotografiske fortolkninger af  Tegners værker i Høsts sommer atelier. Udstillingen kører indtil 1. september 2016.

sejren frese skarpere

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*