Årets første udstillinger På Gudhjem Museum

Så er det lige ved at være tid til årets første udstillinger på Gudhjem Museum. Museet lægger hårdt ud med hele to udstillinger, dog begge inden for samme genre. Der er nemlig fokus på øens lokalavis, Bornholms Tidende. Der er fernisering den 20. marts kl 14-17, og derefter kører udstillingen til og med 17. april.Du kan læse mere om de to udstillinger lige her og selvfølgelig i vores kalender:

Udstillingshallen: ÅRETS BORNHOLMSKE PRESSEFOTO 2015/16

illu. til Årets Bornholmske Pressefoto

Efter at Bornholms Tidende skiftede til det lille tabloid-format, begyndte avisen at opprioritere fotoet. Det har afstedkommet, at billedsiden er blevet højnet i utrolig grad. Derfor hylder vi det bornhomske pressefotografi gennem en udstilling med 60 af de bedste fotos i 2015. Dommerkomiteen [freelance-fotograf Justine Høgh, grafisk designer Jørgen Koefoed og chefredaktør Søren Christensen] har desuden kåret Årets Bornholmske Pressefoto, som vil blive afsløret ved fernisage-start.

PS: Under udstillingen får publikum mulighed for at stemme på deres favorit-foto.

 

Stationsbygningen: BORNHOLMS TIDENDE 150 ÅR

illu til Bornhoklms Tidende 150 år

Bornholms Tidende runder 150 år i år. Derfor udstiller vi 50 markante forsider plukket fra alle årene. Avisen blev grundlagt 1866 og udkommer i dag i et oplag på omkring 11.000 eksemplarer mandag-lørdag. Den havde fra begyndelsen en partipolitisk tilknytning til partiet Venstre, men først i 1881 blev den brugt som decideret kamporgan, hvilket især efter 1900 førte til en stigning i oplaget. Avisen kæmpede med den socialdemokratiske Bornholmeren fra 1920 til 1994, men allerede i løbet af 1950’erne blev Bornholms Tidende størst. Siden Bornholmerens lukning i 1994 har Bornholms Tidende været eneste aktør på det bornholmske avismarked. I december 2011 overtog Berlingske Media 25 procent af aktierne i avisen. Resten ejes af Bornholms Tidendes Fond.

Alle de udstillede billeder og avisforsider kan købes for 200 kr. og hjemtages efter udstillingens ophør.

 

Udstillingerne vises fra mandag 21. marts til og med søndag 17. april. Alle dage kl. 13:00 – 17:00.

God fornøjelse!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*