Sær-forestilling i Scala: Mød instruktøren bag H.U.G. dokumentar

HUGLAND20POSTER20PREMIERE-420x600-420x330

Andreas Haaning Christiansen var i et år helt inde i maskinrummet – studiet, øvelokalet og koncertsalen – for at følge musikerens Lars H.U.G.s lange og udmagrende kamp for at færdiggøre sin comeback-plade. Nu er det instruktøren selv, der kommer i centrum, når han er æresgæst i Scala Gudhjem lørdag den 27. februar. Ved en særvisning på filmen HUGLAND vil Andreas Haaning Christiansen personligt introducere filmen, og efter forestillingen træder han atter op på scenen for at blive interviewet af Brian Christensen fra TV2 Bornholm.

HUGLAND er resultatet af, hvordan et dokumentarhold har fulgt sangeren og komponisten under arbejdet med hans første dansksprogede soloplade i to årtier. Filmen viser, hvordan Lars H.U.G. kæmper med tvivl og usikkerhed for at bevise, at han stadig er kunstnerisk interessant: Hans storhedstid ligger tilbage i 1990’erne, og han er efterhånden over 60 år gammel.

”jeg er vokset op med hans musik,” fortæller Andreas Haaning Christiansen.  ”Han var lidt af et mysterium – jeg havde altid hørt historierne og myterne om, hvor besværlig, anstrengende perfektionistisk han var. Og naturligvis om hans store sjæl og hjerte. Denne film var min chance for at lande i hans laboratorium.”

Resultatet, som nu vises i Scala Gudhjem, er et sjældent vindue ind til en kompromisløs kunstners skabelsesproces. H.U.G. er ekstremt eksperimenterende og afsøger alle muligheder, før han beslutter sig for det perfekte arrangement, der tåler offentlighedens ører. HUGLAND er en film, der bør opleves af alle der holder af Kliche og Lars H.U.G. Man følger med på første parket og oplever en lang række, gode sange i overraskende versioner. Ligesom man gennem Haaning Christiansens kamera bliver vidne til, hvordan Lars H.U.G. er både forrygende og frustrerende at arbejde sammen med.

Særforestillingen i Scala Gudhjem vises kun lørdag den 27 februar, og forestillingen begynder klokken 19.00. Forsalget er begyndt på scalagudhjem.dk