“Min barndom og ungdom i Salene” foredrag ved Ellen Kert

Mandag den 1. februar er der igen medlemsaften på Gudhjem Museum. Denne gang med et spændende foredrag ved Ellen Kert om livet i Salene. Kom og hør om denne svundne tid mandag d. 1. februar kl. 19 på Gudhjem Museum!

salene hotel

I 1953 flyttede familien Brix (Ellens ung pigenavn) til Salene. Hotel Salene var brændt i 1949. Til huset de købte, hørte en sekskantet bygning, der blev brugt som kiosk. Ellens mor Hanne Brix, født Koch byggede en ekstra bygning, hvor der blev serveret kaffe, te, chokolade og hjemmebag. Hanne Kochs hjemmebagte horn blev der talt meget om, de var helt unikke.

Der var masser af turister i Salene pga. den vidunderlige sandstrand, børn fra omegnen lærte at svømme i Salene, turisterne kom i stort antal for at bade, og der var også teltplads ved Bobbeåen. Alt dette ændrede sig i 1967- 1968 da stranden forsvandt, en æra var forbi.