Aktivitethuzed kan blive teatersted

Gudhjem.nu bringer her en pressemeddelelse fra Foreningen Gudhjem Aktivitetshuz:

Aktivitethuzed kan blive teatersted

Aktivitetshuzed i Gudhjem, der blev købt af en række borgere i 2002 som samlingssted for byens børn og unge, har i nogle år kæmpet med mangel på bestyrelsesmedlemmer, manglende aktiviteter og dermed faldende medlemstal.

Aktivitetshuzed har i mange år været til stor glæde for Gudhjems børn og unge og aktive voksne med aktiviteter som filmværksted, afrikansk dans, aerobic, børnerytmik, billedværksted, kor, børnedans, billedkunst, bordtennis, yoga og mødested for de unge studerende, der læser ovre. Huset har især været brugt af mange musikgrupper og bliver stadig brugt som øvelokale. Gennem årene har huset adskillige gange været brugt som teatertrænningssted af Helene Høm. Det blev til flere spændende forestillinger i Gudhjems unikke naturrum. Senest med en forestilling i Aktivitetshuzed under kulturugen i 2014.

Foreningen havde næsten besluttet at dreje nøglen om på det tidligere missionshus i byen, da skuespillerne Helene Høm og Thomas Danielsen kom med en ny ide: At etablere et scenekunstcenter i Danmarks østlige bjergby. Det falder godt i tråd med Aktivitetshuzeds historie, hvor der allerede i 2002 var ønske om at lave et teaterværksted.

Helene Høm og Thomas Danielsen (der begge er professionelle skuespillere og har bornholmske rødder) er ved at etablere teaterforeningen ’Undreværket’ for at kunne lave forestillinger på Bornholm. De ser oplagt potentiale i Aktivitetshuset som et fremtidigt teatersted.

’Undreværket’ vil producere og vise teater i Gudhjem, turnere i ind- og udland, tiltrække andre teaterfolk, der kan arbejde med forestillinger eller kurser i Gudhjem. ’Undreværket’ vil være et sted hvor f.eks. Gadeteaterfestival, Dukketeaterfestival og Kulturuge kan vise forestillinger, og de to kunstnere vil gerne støtte op om teateraktiviteter for børn og unge i byen.

Aktivitethuzed kan bruges som øvelokale og lille scene, og drømmen er, at indrette en mindre kunstnerbolig til ’Artist in Residence’ og et scenograf atelier på 1. sal.

“Vi tror på, at man kan brande Bornholm som et unikt scenekunststed og lokke dygtige kunstnere til. Ligesom de bornholmske kokke har gjort med fødevarer og gourmetkokke, det var jo også en niche i starten. Bornholm er et fantastisk sted at fordybe sig. Langt fra storbypublikummet, tæt på lokalbefolkningen og med en kæmpe natur lige udenfor”, siger Helene Høm.

Forkvinde, Sanne Bloch, og bestyrelsessekretær, Tasja Lyng, er glade for det nye initiativ, som vil give ny energi og spændende muligheder i Aktivitetshuzed, frem for at det bare skulle ende med at blive endnu et sommerhus i Gudhjem. Foreningen Aktivitethuzed indkalder til ekstraordinær generalforsamling i slutningen af oktober med henblik på de nye ideer.

Kontakt :

Fmd. Gudhjem Aktivitethuz : Susanne Bloch 21395465

Næstfmd . Gudhjem Aktivitethuz Tasja Lyng 21212136

Skuespiller Helene Høm 26131883

Skuespiller Thomas Danielsen 28120335