“Banken”

xgs3StvUcZmmsYwvRTR2_9SgauhnkUI0gxgsJ1MRxqc,J41kINjhBLB3wtpIRpWJpA5Z3N08EIPg8yE_Nob2t4Q

Det er efterhånden mange år siden at Nordea drejede nøglen om i Brøddegade 6. Tilbage er kun hæveautomaten, som (mere eller mindre) trofast har betjent gudhjemboere og gæster lige siden. I fire år stod bygningen tom. Det ændrede sig den 1. december 2014. Den dag overtog Jo Dam Kærgaard huset. Jo er billedkunstner og TV2 forsangeren Steffen Brandt’s bedre halvdel.

Planen var at lave huset om til atelier, showroom og værksted. Det var noget af et projekt indrømmer Jo. Der skulle en gennemgribende renovation til og så skulle hendes værksted gennem 25 år i Århus flyttes. Det tog tre ture med flyttevogn at flytte værkstedet fra den ene ende af landet til den anden. Men så var det også på plads. Siden da har Jo, udover at udstille, arbejde og alt muligt andet, ageret håndværker og sat bygningen i stand fra top til tå.

3y4pKzm8yTyCyQmhJXdgcN1v6kTJNQ-wGaW0l4Tu1uw

På førstesalen har hun indrettet værksted, i stuetagen (de gamle banklokaler) er der showroom/atelier og i kælderen er der materialer til støbning. Så nu står huset klar og værkstedet er taget i brug.

Men hvad skal stedet så hedde? Det har været på plads fra starten, fortæller Jo. ”Banken”. Og det passer jo også meget godt; hvor der før blev bevaret pengeværdier, er huset nu fyldt af værdigenstande i form af kunst.

-J6cCRTubyflcMoTa9eJA8j944jJIFcOhg-ws9d4S3s,jjG9DtjftlNVPynF--e13MIj_vzb1vfGBr69cOMUgs4

Hvis man vil opleve Jo’s kunstværker må man dog væbne sig med tålmodighed eller søge udenbys. I hvert fald indtil december. Mere præcist den 6. december, for her åbner ”Banken” dørene op for første gang i forbindelse med Gudhjems julekalender.

Efter åbningen den 6. december, har Jo ikke planer om at have faste åbningstider. I stedet kommer ”Banken” mere til at fungere som et pop-up showroom, atelier eller noget helt tredje. Det er heller ikke kun  Jo’s værker der udstilles. Andre skal kunne udstille, arrangere forelæsninger og andet. Eventuelt leger Jo bytte-købmand med en anden kunstner og bytter ”Banken” ud med et andet lokale i en mindre periode. Alt kan ske.

Så der er ikke andet at sige end at man må følge med og glæde sig til de mange spændende arrangementer fremtiden bringer.