To gratis koncerter i Gudhjem Kirke

Den 3. og den 6. maj er der koncert i Gudhjem kirke. Begge koncerter starter kl. 19.30 og begge dage er ganske gratis. Læs mere om de to koncerter lige her.csm_Gudhjem_by_a6dfb70468

Den 3. maj kl. 19.30: Bornholmske Musikamatørers Kor med orkester opfører ”Visst skal våren komme”

Bornholmske Musikamatørers Kor (BMK) nye dirigent Anita Barlien er norsk og organist i Gudhjem og Østerlars kirker. Det kan også ses på repertoiret dette forår, hvor forårskoncerten er nyere kristen norsk kirkemusik:  “Visst skal våren komme”.

Det er skrevet af Eyvind Skeie (tekst) og Sigvald Tveit (musik), der har ladet sig inspirere af Johannes Åbenbaring. Det kan lyde lidt tungt – men er det ikke. Det er sange om håb – hvilket også er værkets undertitel. Der er tale om et tidstypisk – desværre meget aktuelt – budskab. I en tid med ufred og flygtninge- og migrantstrømme synes budskabet om end endnu mere relevant. Musikstilen er moderne – jazz/vise/pop – og et lille orkester (klaver: Olav Elvang, bas: Allan Werenberg, trommer: Andreas Westh, fløjte: ChrisTina Gornitzka og trompet: Torben Kofoed-Nielsen) ledsager koret. Mellem de enkelte numre vil medlemmer fra koret via et lille digt/historie forsøge at binde musik og tekst endnu mere sammen.

Den 6. maj kl. 19.30: Musikstuderendes kor fra København “MUKO”

“MUKO er et kor med over 60 sangere som alle studerer musikvidenskab på Københavns Universitet. Men udover dette fælles studie, så er MUKO et kor med en stærk samhørighed. Et stærkt fælles hjerte – en fælles ånd. En samling af enkeltpersoner der mødes og smelter sammen til en enhed, som ønsker at røre hinanden og alle dem, der kommer og lytter.  MUKO er kendetegnet ved stor passion for musikken og for det at være et menneske der blomstrer og udfoldes.”

Om vores dirigent: “Nenia Zenana har været dirigent for MUKO siden 2010. Hun har i mange år dirigeret kor og orkestre, især indenfor teatermusik og i oratoriegenren og hun befinder sig godt i det rum, hvor den klassiske musik og iscenesættelsen mødes. For Nenia handler en koncert altid om noget. Det er altid en rejse, et forløb, en udvikling, en forløsning. Samarbejdet mellem MUKO og Nenia er kendetegnet ved fælles mod og vilje og kærlighed til musikken og til det at leve.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*