Kunstrunde på Gudhjem Museum

Helt præcist den 25. maj, hvor udstillingen Bornholms Kunstrunde åbner.

Fra torsdag 25. maj til søndag 28. maj har museet åbent kl. 11.00-17.00. Derefter fortsætter udstillingen alle dage kl. 13.00 til 13.00 til og med søndag den 18. juni. Bornholms Kunstrunde finder man i Udstillingshallen og Stationsbygningen. Men hvad går sådan en Kunstrunde egentlig ud på?

Kundstrunde

Ja, det er nok nemmest at de forklarer selv:

BORNHOLMS KUNSTRUNDE

87 kunstnere spredt ud over hele øen åbner deres atelier for publikum. For at få et overblik over de mange udstillingssteder viser hver kunstner 1 værk på Gudhjem Museum. Kunstrunden varer i fire dage, hvor øens kunstnere tager i mod mellem kl. 11:00-16:00. Imidlertid fortsætter udstillingen på Gudhjem Museum. Hvis der er nogen af de udstillende kunstnere, man har lyst til at besøge i denne periode, er alle værker forsynet med et telefonnummer, så et møde kan arrangeres.

Udover Kunstrunden byder museet også på meget andet:

I Stationsbygningens Vestibule finder man Oluf Høst Skitsesamling: Museets store samling af skitser af Oluf Høst vil atter kunne ses efter nogle år i arkiv. Der er ikke mindre end 132 skitser udvalgt af kunstnerne Ole Christensen og Inge Lise Westman.

I Stationsbygningens Pakrum og Venteværelse kan du se den faste udstilling Gudhjembanen: Sidste år fejrede Museet 100-året for Gudhjembanens start med en storstilet udstilling i hele Stationsbygningen. Nu er denne udstilling blevet komprimeret og er nu en del af de faste udstillinger. Her vil der også blive mulighed for at se den video, der til udstillingen blev produceret af Utopia Film ved Tonny Nybirk. Det er en drone-optagelse, der viser togets bevægelse gennem landskabet fra stationen i Østerlars til endestationen i Gudhjem. Den varer 9 minutter.

Og til sidst kan man i Stationsbygningens Førstesal opleve Gudhjem i Gamle dage: En permanent lokal-historisk udstilling om ’Gudhjem i gamle dage- befinder sig i Stationsforstanderens gamle privat-lejlighed på 1. sal. Fotografier og rariteter fra dagliglivet i Gudhjem – ikke mindst fra fiskeriet, som var omdrejnings-punktet i byen i forne tider.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*