Gentag efter mig: I-MARK-SÆT-TER, IMARKSÆTTER

Så skal du igang med at lære et nyt ord: Imarksætter. Du kan ligeså godt lære det med det samme, for du kommer til at høre om det det næste stykke tid. Men hvad betyder det så? Og hvad er det egentligt?

Kort fortalt: Projektet handler om at skabe et lokalt og bæredygtigt fødevaresystem på Bornholm, hvor der bliver produceret mange forskellige slags fødevarer på Bornholm, som i højere grad også ender på de bornholmske spiseborde. Altså at vi i højere grad producerer de fødevarer, vi fortærer end importerer dem.

I første omgang er projektet et udviklings- og demonstrationsprojekt, som tager sit udgangspunkt i og omkring Gudhjem, men der arbejdes på at brede projektet ud til resten af Bornholm i en anden fase.

Du kan læse meget mere i denne Imarksætter brochure til borgere.

Emilie fra Permagrønt er det man kan kalde en imarksætter.
Emilie fra Permagrønt er det man kan kalde en imarksætter.

Men hvordan bliver man så Imarksætter? Eller hvad gør man hvis man gerne vil følge med og høre om mulighederne og udviklingen?

Til det kan vi svare: Der vil blandt andet blive kørt fire borgerworkshops henover foråret. Arrangementerne er åbne for alle interesserede borgere på Bornholm. Du kan selvfølgelig finde dem i vores kalender; men du kan også læse om dem lige her:

Opstartsworkshop: Torsdag den 20. april kl 18.30 – 21.30 på Lauegård, Gudhjemvej 64 i Gudhjem.

Her kan man høre meget mere om projektet samt om hvordan man kan involvere sig. Denne begivenhed er også på Facebook.

Spørg eksperterne om forskellige afsætningsmodeller: Torsdag den 27. april kl. 19 – 21.30 i Scala Gudhjem, Brøddegade 10 i Gudhjem.

Her bliver der stillet skarpt på forskellige måder for at købe lokale fødevarer på. Der er inviteret “eksperter”, som repræsenterer forskellige afsætningsmodeller, og der vil være en dialog om fordele og ulemper ved de forskellige modeller.

Involveringsgalleri og arbejdsværksted: Mandag den 8. maj kl. 18.30 – 21.45 i Madkulturhuset Gaarden, Melstedvej 25 i Gudhjem.

Her vil der blive arbejdet mere konkret med de afsætningsmodeller, der er størst interesse for, samt måder hvorpå man som borger kan være med til at skabe en ny lokal madkultur, der binder land og by bedre sammen.

Muligheder i landskabet omkring økozonen: Torsdag den 18. maj kl. 19 – 21.30 i Madkulturhuset Gaarden, Melstedvej 25 i Gudhjem. 

Her ser vi nærmere på hvordan vi sammen kan skabe et landskab uden for Gudhjem med et bæredygtigt produktionslandskab, og hvor der samtidig er rum for rekreative muligheder.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*