“Min opvækst på Gudhjem Station”

DBJ 36

Kom til foredrag på Gudhjem Museum den 14. april kl 19.00. Det er Agnete Bjerregaard Hansen der fortæller om “Min opvækst på Gudhjem Station”.

DBJ 36
DBJ 36

Agnete Bjerregaard Hansens barndom foregik i jernbanemiljøet, dels i Bodilsker og dels i Gudhjem. Agnetes mor, Gerda Wullum, var ekspeditrice, først på Bodilsker Station og senere på Gudhjem Station. Reelt var Gerda Wullum stationsbestyrer, men stillingsbetegnelsen ”ekspeditrice” blev benyttet, så ”De Bornholmske Jernbaner” kunne spare penge. Jobbet ved De Bornholmske Jernbaner var hårdt, ekspeditricen skulle være til rådighed for tidlig morgen til sen aften, dog med et par mindre pauser i løbet af dagen. Agnete og hendes søstre blev en del af livet på stationerne pga. deres mors arbejde, stationen var både et arbejdssted og deres hjem, det hele var bundet sammen med jernbanen.

Agnetes beretning er også et tidsbillede fra tiden i 30’erne og 40’erne, hvor vare- knaphed, tysk besættelse og efterfølgende russisk besættelse, var en del af dagligdagen. Agnete fortæller om Gudhjem i hendes barndom og ungdom, dengang var der mange helårsforretninger, men også turistliv og mange foreninger og aktiviteter.

Kom og hør Agnetes  Bjerregaard Hansens spændende beretning.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*