Halloween for voksne

Selvom Halloween i Gudhjem hovedsaligt er for børn og unge, dog med en masse arrangementer som de voksne kan nyde i fællesskab med det unge publikum; så skal der også være noget kun for de voksne. Det fortjener de. Det har Provianten sørget for.

Der afholdes nemlig en række aftener i efterårsferien, klokken 20.00, “Provianten-Uegnet-For-Børn-Aftener-i-Allehelgens-Ugen”. Du kan se programmet for de enkelte aftener her i indlægget eller i vores kalender.

2015-10-12 08.15.32
Som Provianten selv beskriver det:

Temaet for hele ugen er “De Døde”. Dette er en uge hvor vi tager døden i stiv arm og skyller den ned med et glas vin. Det er døden som begreb, som forventning, som noget tidligere, kommende og nuværende. Vi taler om mennesker, som har betydet noget for os og/eller verden, og som er nærværende i deres værker selv om de er Døde. Vi synger om dem (måske med dem?), vi ser billeder af dem og vi lytter sammen til deres stemmer.

Alle arrangementer er gratis. Vi har ikke meget plads på Provianten, så du kommer til at sidde tæt på din (formodentligt levende) nabo.

OFLC_large_R18+.svg

Som sagt er alle arrangementer kun for voksne. Læs mere om de forskellige aftener lige her:
Tirsdag d. 13. oktober: “Martin Andersen Nexøs Barndom på Bornholm”. Erik Gornitzka fra Martin Andersen Nexøs Mindestuer vil vise frem af billedskatten og fortælle historier om denne fantastiske forfatter og inspirator. Og vise os en måske mindre idyllisk side af tilværelsen på Bornholm i “De Gode Gamle Dage”.

Onsdag d. 14. oktober: “Fortælleaften”. Vores lokale Anne Løbner-Olesen vil med sit kulturelle engagement og fantastiske oplæsning inspirere os til en aften i historiefortællingens navn. Med udgangspunkt i “De Døde” vil hun læse højt for voksne, og måske spreder sig en stemning for andre historier og fortællinger fra os og jer.

Fredag d. 16. oktober: “De Døde for Længe Siden”. Den inspirerende historieformidler og amatørarkæolog Klaus Thorsen på slap line. Klaus vil på afslappet og underholdende vis indvie os i sin viden om tidligere tiders kulturer på Bornholm. Vi beskæftiger os med “De Døde” på en skræmmende medrivende og samtidig lærerig måde denne aften.

Lørdag d. 17. oktober: “Musik for og med De Døde”. Mikkel Thomas Christensen fra Østermarie fabulerer med sin guitar og sangstemme over Døden og trækker sange skrevet af afdøde musikere frem i livets stearinlysskær.

Alle arrangementer starter kl. 20.